Ako nemate ideju kakav dezert da poslužite posle svečanog ručka, ove osvežavajuće poslastice su savršen izbor!
Poslastice sa voćem savršen su izbor za svaki svečani ručak!
Torta sa jagodama i jogurtom
Sastojci:
- Za koru:
- 3 jaja
- 3 kašike smeđeg šećera
- 3 kašike brašna
- malo praška za pecivo
- Za fil:
- 400 ml jogurta
- 80 g smeđeg šećera
- 1/2 l slatke pavlake
- korica limuna i sok limuna
- 1 van ilin šećer
- 1 krem fiks (šlag fiks)
- oko 1/2kg jagoda
Priprema:
Jagode operite i isecite na manje komadiće. Umutite jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, smesu uliti u tepsiju veličine 40x20 i peći na 170 stepeni oko 15 minuta.
Umutite slatku pavlaku u čvrsti šlag (dodajte jedan krem fiks da bude što tvrđe), dodajte jogurt, šećer i vanilin šećer, limunov sok i koricu. Fil treba da bude vrlo gust.
Na biskvit namažite malo fila, stavite jagode i namažite ostatak fila i prelijte crvenim prelivom za torte.