- Sastojci
- 1 šolja šećera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 1 kesica vanilin-šećera
- 1 kesica praška
- za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- malo cimeta
- malo rendane limunove kore
- 2,5 šolje brašna (najbolje po pola oštrog i mekog)
- 250 g maslaca
- Fil
- 2 šolje pirea od bundeve
- 4 kisele jabuke
- 2 kašike pudinga od vanile
- 1 pomorandža
- 2 kašike mlevenog keksa
- 2 kašike marmelade od pomorandže
- 4 kašike rikote
- 3 kašike šećera
- malo đumbira, cimeta i muskatnog oraščića
- šećer u prahu i vanilin-šećer (za posipanje)
Umutite maslac i šećer, dodajte jaje i žumance i ujednačite, zatim dodajte ostale sastojke.
Umesite testo, podelite ga u dve jednake lopte i ostavite pola sata u frižideru da se malo stegne.
Za to vreme oljuštite i krupno narendajte jabuke, pa dodajte sve ostale sastojke.
Ako je fil previše redak, stavite još mlevenog keksa.
Izvadite testo iz frižidera pa razvucite deo koji ćete staviti na dno podmazanog i pobrašnjenog pleha.
Odozgo stavite fil i prekrijte drugom polovinom testa, takođe razvučenog.
Pecite u rerni na temperaturi od 175 stepeni oko 40 minuta dok blago ne porumeni.
Pospite prah-šećerom zamirisanim vanilinom.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka