• Sastojci
  • 1 šolja šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • 1 kesica praška
  • za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • malo cimeta
  • malo rendane limunove kore
  • 2,5 šolje brašna (najbolje po pola oštrog i mekog)
  • 250 g maslaca
  • Fil
  • 2 šolje pirea od bundeve
  • 4 kisele jabuke
  • 2 kašike pudinga od vanile
  • 1 pomorandža
  • 2 kašike mlevenog keksa
  • 2 kašike marmelade od pomorandže
  • 4 kašike rikote
  • 3 kašike šećera
  • malo đumbira, cimeta i muskatnog oraščića
  • šećer u prahu i vanilin-šećer (za posipanje)

Umutite maslac i šećer, dodajte jaje i žumance i ujednačite, zatim dodajte ostale sastojke.

Umesite testo, podelite ga u dve jednake lopte i ostavite pola sata u frižideru da se malo stegne.

Za to vreme oljuštite i krupno narendajte jabuke, pa dodajte sve ostale sastojke.

Ako je fil previše redak, stavite još mlevenog keksa.

Izvadite testo iz frižidera pa razvucite deo koji ćete staviti na dno podmazanog i pobrašnjenog pleha.

Odozgo stavite fil i prekrijte drugom polovinom testa, takođe razvučenog.

Pecite u rerni na temperaturi od 175 stepeni oko 40 minuta dok blago ne porumeni.

Pospite prah-šećerom zamirisanim vanilinom.

Izvor: Lepa&Srećna