- Sastojci:
- 250 gr margarina ili putera
- pola kesice praška za pecivo
- 1 jaje
- 4 kašike meda
- 4 kašike šećera
- 500-600 gr brašna
- po potrebi pekmeza od šljiva
- po potrebi šećera u prahu
Umutite omekšali puter (margarin) i šećer tako da masa postane penasta. Polako muteći dodajte jaje, pa zatim i med.
Kad se sve lepo poveže, dodajte prašak za pecivo i malo po malo brašna.
Zamesite testo rukom dok dobijete kompaknu masu. Gotovo testo umotajte u celofan i ostavite u frižideru da "odmori" oko pola sata.
Ohlađeno testo rasklagijajte na debljinu od oko 1 cm. Okruglom modlom vadite pogačice i ređajte u pleh obložen pek papirom. Ostatak testa premesite i vadite krugove dok potrosite testo.
Vanilice pecite oko 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od oko 180 stepeni.
Tople vanilice mazati pekmezom, lepiti dve po dve (na namazanu stranu) i valjati u prah šećer.
Izvor: Šta ima inače
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka