• Sastojci:
  • 250 gr margarina ili putera
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 4 kašike meda
  • 4 kašike šećera
  • 500-600 gr brašna
  • po potrebi pekmeza od šljiva
  • po potrebi šećera u prahu

Umutite omekšali puter (margarin) i šećer tako da masa postane penasta. Polako muteći dodajte jaje, pa zatim i med.

Kad se sve lepo poveže, dodajte prašak za pecivo i malo po malo brašna.

Zamesite testo rukom dok dobijete kompaknu masu. Gotovo testo umotajte u celofan i ostavite u frižideru da "odmori" oko pola sata.

Ohlađeno testo rasklagijajte na debljinu od oko 1 cm. Okruglom modlom vadite pogačice i ređajte u pleh obložen pek papirom. Ostatak testa premesite i vadite krugove dok potrosite testo.

Vanilice pecite oko 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od oko 180 stepeni.

Tople vanilice mazati pekmezom, lepiti dve po dve (na namazanu stranu) i valjati u prah šećer.

Izvor: Šta ima inače