Sastojci:
- 300 g brašna
- 1/2 kocke kvasca
- 70 g maslaca
- 1 jaje
- 1 dl mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
- po 4 suve smokve, šljive i kajsije
- po nekoliko lešnika, badema i oraha
- 40 g maslaca
- 1-2 kašike prah-šećera
PROČITAJTE JOŠ: DEZERTI OD JABUKA: bavarski mus od jabuka koji će osvojiti srca vaših ukućana (RECEPT)
Priprema:
Udrobite kvasac, dodajte malo šećera, prelijte toplim mlekom i ostavite da uskisne. U brašnu napravite udubljenje, sipajte uskisli kvasac, promešajte, pa stavite jaje, maslac, preostali šećer i vanilin-šećer i zamesite testo. Prekrijte krpom i stavite na toplo mesto da nadođe. Premesite, pa dodajte iseckano suvo i koštunjavo voće. Sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup, i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Onda prekrijte papirom i pecite još oko 20 minuta na 180 stepeni. Vruć kolač prelijte istopljenim maslacem i pospite prah-šećerom.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.