Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 1/2 kocke kvasca
  • 70 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 dl mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • po 4 suve smokve, šljive i kajsije
  • po nekoliko lešnika, badema i oraha
  • 40 g maslaca
  • 1-2 kašike prah-šećera

PROČITAJTE JOŠ: DEZERTI OD JABUKA: bavarski mus od jabuka koji će osvojiti srca vaših ukućana (RECEPT)

Priprema: 

Udrobite kvasac, dodajte malo šećera, prelijte toplim mlekom i ostavite da uskisne. U brašnu napravite udubljenje, sipajte uskisli kvasac, promešajte, pa stavite jaje, maslac, preostali šećer i vanilin-šećer i zamesite testo. Prekrijte krpom i stavite na toplo mesto da nadođe. Premesite, pa dodajte iseckano suvo i koštunjavo voće. Sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup, i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Onda prekrijte papirom i pecite još oko 20 minuta na 180 stepeni. Vruć kolač prelijte istopljenim maslacem i pospite prah-šećerom.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna