Sastojci za testo:
- kesica suvog kvasca
- 70 g šećera
- 2,5 dl mleka
- kesica vanilin-šećera
- malo soli
- 500 g brašna
- 75 g putera
- 1 jaje
Sastojci za nadev:
- 150 g putera
- 200 g šećera
- kašika meda
- 3 kašike mleka
- 150 g badema
Sastojci za fil:
- 1 kg višanja (iz kompota)
- 50 g skroba
- puding od vanile
- 5 dl mleka
- 200 g putera
- 50 g šećera
Priprema:
Kvasac i kašičicu šećera rastvorite u mleku pa ostavite 15 minuta. Dodajte brašno i sa ostatkom šećera, vanilin-šećerom, solju, puterom i jajetom zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite pola sata. Podmažite pleh. Puter rastopite sa šećerom i medom, dodajte mleko, iseckan badem, prokuvajte i ohladite. Razvaljano testo stavite u pleh, premažite puterom i ostavite 20 minuta. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite testo oko pola sata. Ocedite višnje ali sačuvajte 4 kašike soka. Zagrejte višnje, pa u njih umešajte skrob razmućen sa sokom, prokuvajte i ostavite da se ohladi. Pripremite puding prema uputstvu. Umutite puter sa šećerom i umešajte u puding. Koru isecite na tri trake i svaku prepolovite. Kremom premažite polovinu kora, odozgo rasporedite višnje, preklopite i isecite na kockice.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka