Dolaskom jeseni, mnoge kuće pretrpane su jabukama sa kojima domaćini više ne znaju šta da naprave.
Ukusni hladni desert možete pripremiti za desetak minuta, a kuvanje traje oko 40 minuta. Međutim, pre nego što se počastite, dodatno ćete morati da ohladite mus oko dva sata.
Na početku pripreme, prvo morate da napravite kompot.
Sastojci za kompot:
- dve jabuke
- 200 grama običnog šećera
- sok od jednog limuna
- dve čajne kašike cimeta
Priprema:
Jabuke ogulite, izrendajte te potom u šerpi zagrevavajte sa šećerom i limunovim sokom na umerenoj toploti.
Mešajte dok ne dobijete pastu.
Na kraju dodajte i cimet te ostavite da se ohladi.
Sastojci za mus:
- tri želatina
- tri žumanca iz većih jaja
- 2,3 decilitra mleka
- 60 grama šećera u prahu
- 230 grama slatke pavlake
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka