Sastojci:
- 500 g kravljeg sira (polumasnog)
- 250 g maslaca
- 1 pakovanje gotovog tankog testa
- 2 dcl svežeg soka od limuna
- 2 šoljice šećera od 2 dl za šerbet
- 8 kašika šećera za sir
- 1 kašika cimeta
- malo ulja
Priprema:
Uzmite tepsiju srednje veličine. Bitno da se kore fino uklope u tepsiju srednje veličine! Rastopiti maslac sa malo ulja na laganoj vatri. Uzeti kore, svaku mažite sa maslacem pomešanim sa uljem i složite u tepsiju. Iskoristite pola kora iz pakovanja, namažite ih, postavite u tepsiju i u sredinu stavite kravlji sir koji ste pomešali sa 8 kašika šećera i cimetom. Zatim nastavite sa preostalim korama i svaku premazati! Kad su svi sastojci potrošeni, premazati gornji sloj testa i iseći na kocke kakve želite da poslužite. Stavite da se peče u pečnicu na 160 stepeni jedno sat vremena!
PROČITAJTE JOŠ: Kardamom baklava
Pre nego što složite kore trebalo bi da napravite sirup. Šećeru dodati malo vode, ne više od jedne čaše, zatim rastopiti na srednje jakoj vatri, dodati isceđen limun i kuvati još jedno 10-15 minuta dok se lagano ne zgusne. Kad je sirup gotov ostaviti da se ohladi! Pečenu baklavu još jednom iseći, preliti sa hladnim sirupom od limuna i staviti u vruću rernu još par minuta ali da vrata od rerne budu otvorena. Ostaviti da se hladi!
Tekst: Dvazen
Izvor: Coolinarika
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka