Sastojci:
- 1 kg jagoda (okvirno)
- 500 g tankih kora (12 kora)
- 3 jajeta
- 0,5 dl ulja
- 2 dl jogurta
- 5 kašika šećera
- 1 kašika vanilin šećera
- 24 kašike griza (za svaku štrudlu po 4)
PROČITAJTE JOŠ: Najlepši domaći kolači: baklava sa jabukama ili višnjama
Sirup:
- 600 g šećera
- 6 dl vode
- 1 kesica vanilin šećera
- 1/2 limuna
Priprema:
Jagode očistite i isecite na manje komade. Umutite jaja, jogurt, šećer i vanilin šećer. Za svaku štrudlu spajajte po dve kore. Prvu koru premažite sa 5-6 kašika fila, pospite sa 2 kašike griza, stavite drugu koru, po njoj poređajte komadiće jagoda i pospite sa 2 kašike griza. Uvijte štrudlu. Postupak ponavljate dok ne utrošite sve kore. Ređajte u podmazan pleh. Isecite štrudle na željene komade i premažite sa nekoliko kašika fila. Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.
Za sirup prokuvajte vodu i šećer, nekoliko minuta od momenta kada provri. Dodajt iseckan limun i vanilin šećer. Isključite ringlu i ostavite da se „krčka“ dok se ringla ne ohladi. Mlaku baklavu prelijte mlakim sirupom.
Količinu sirupa prilagodite ukusu, plus/minus.
Ukoliko imate više od 12 kora, sastojke podelite na srazmerni broj delova.
Tekst: Kistina Gašpar
Izvor: Domaćica za vas
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka