Ovo osvežavajuće jelo dokaz je da u turskoj kuhinji vegeterijanci bez problema mogu da nađu recepte za sebe, a može biti meze ili glavni obrok, po želji, piše Lepa&Srećna.
PROČITAJTE JOŠ: Ručak za pola sata: đuveč sa pirinčem, spanaćem, sirom i peršunom (JELA BEZ MESA + RECEPT)
Sastojci:
- 2,5 čaše finog bulgura
- 1 čaša oraha
- 3 krompira
- 1 glavica luka
- pola čaše paradajz pirea
- 2-3 kašike sirćeta od nara (ili aćeta)
- 3 kašike aleve paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica soli
- 1 čaša ulja
Priprema:
Krompir oljuštiti, iseći u skuvati. Ocediti, a od te vode odvojiti jednu čašu, njome preliti bulgur i ostaviti da nabubri. Potom bulgur i krompir samleti u mašini za meso. Zagrejati ulje, u njega dodati alevu papriku i nakon minut-dva to sipati u mešavinu krompira i bulgura, dodati ostale sastojke i dobro umesiti. Na kraju dodati grubo seckane orahe pa i njih sjediniti. Od ove mase uzimati komadiće veličine oraha pa ih stegnuti u šaci tako da ostanu udubljenja pd prstiju. Kofte ređati na tanjir za serviranje uz mnogo zelene salate.
Recepte piše: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.