Sastojci:
Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- sok od 1 pomorandže
Fil:
- 300 g oraha
- 0.5 dl mleka
- šećera po ukusu
- 200 g umućenog maslaca
- 5 štangli čokolade
- 4 žumanceta
- 4 kašike šećera
- 1 pomorandža
I još:
- šlag
- 1-2 štangle čokolade
Priprema:
Umutite jaja i šećer, dodajte orahe i brašno. Pecite patišpanj na 200 stepeni oko 20 minuta. Kad se ohladi prelijte sokom od pomorandže.
VIŠE: Torta "Liz Tejlor"
Za fil poparite mlevene orahe vrelim mlekom, dodajte šećer po ukusu i maslac. U to dodajte čokoladu otopljenu u malo ulja i prethodno umućena žumanca sa šećerom i korom i sokom od 1 pomorandže. Patišpanj nafilujte, dodajte šlag odozgo i na sve krupno narendajte čokoladu.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.