Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • kesica vanilin-šećera
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 100 g hladnog maslaca
  • 60 g seckanih lešnika
  • kašika žutog šećera
  • jaje
  • 600 g jagoda
  • maslac za podmazivanje
  • prstohvat soli

PROČITAJTE JOŠ: Kakao torta s karamel-espreso filom

Priprema:

Umešajte brašno, šećer, vanilin-šećer i so. Dodajte jaje, maslac u listićima i izgnječite (možete i u seckalici). Izmrvite testo rukama. Izmešajte jagode sa šećerom u prahu i stavite ih u podmazanu posudu za pečenje. Ispecite lešnike u vrućem tiganju bez ulja i karamelizujte ih žutim šećerom. Preko jagoda pospite izmrvljeno testo i lešnike, i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Poslužite toplo, sa sladoledom ili šlagom.

PROČITAJTE JOŠ: ČIZKEJK KOLAČIĆI OD JAGODE: roze makaron puslice sa kremom (RECEPT + VIDEO)

Recepte piše: Milja Lukić