Sastojci:
Za kore:
- 6 jaja
- 175 g šećera
- 75 g maslaca
- 150 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 25 g kakaa
- malo rendane kore pomorandze
Za fil:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 150 g neslanog švapskog sira
- 1/2 l umućene slatke pavlake
- rendana kora jedne pomorandže
- 6 kašika likera od pomorandže (ili 3 kašike konjaka i sok od pomorandže)
Za ukrašavanje:
- 400 g umućenog šlaga
- kesica vanilin šećera
- 2 manje pomorandže
- 20-30 g rendane čokolade
Priprema:
Mikserom dobro umutite jaja sa šećerom, zatim dodajte jedan po jedan predviđene sastojke za koru, sve vreme muteći. Masu brzo preručite u kalup obima 26 cm i pecite na 220 stepeni. Pečenu koru ostavite da se ohladi. Hladnu koru isecite na tri jednaka dela.
Za fil dobro umutite jaja i šećer i kuvajte ovaj krem na pari dok ne počne da se zgušnjava. Tad ga skinite s vatre i prohladite. Prespite u posudu za mešanje i dodajte ostale sastojke predviđene za krem. Dobro mutite dok ne dobijete jednoličnu, glatku masu. Nafilujte tortu. Umutite slatku pavlaku ili šlag sa vanil šećerom.
Prekrijte tortu sa svih strana i istim šlagom ukrasite tortu špricem. Dodajte kao dekoraciju i kriške pomorandže kojima ste skinuli kožicu i krupno rendanu čokoladu.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.