- Sastojci (za 4 osobe):
- 350 g brašna
- pola kašičice soli
- pola svežeg kvasca
- 150 ml vode
- 25 ml soka od limuna (od polovine 1 limuna)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 10 - 15 zelenih maslina
Priprema:
U posudu sipati brašno i so. Kvasac razmutiti sa 3 kašičice vode, naliti vode do 160 ml, dodati sok od limuna i ulje.
Sipati u brašno i umesiti glatko testo. Ostaviti da se udvostruči pa premesiti i rastanjiti na površinu odabranog pleha (koristila sam onaj od 26 cm).
Masline preseći na polovine.
Tupom stranom noža napraviti udubljenja u testu pa utisnuti masline. Odozgo posuti krupnom solju pa ispeći.
Potrebno vreme za pečenje je oko 20 minuta na maksimalnoj temperaturi uz ventilator.
Izvor: Stil
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.