• Sastojci (za 4 osobe):
  • 350 g brašna
  • pola kašičice soli
  • pola svežeg kvasca
  • 150 ml vode
  • 25 ml soka od limuna (od polovine 1 limuna)
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 10 - 15 zelenih maslina

Priprema:

U posudu sipati brašno i so. Kvasac razmutiti sa 3 kašičice vode, naliti vode do 160 ml, dodati sok od limuna i ulje.

Sipati u brašno i umesiti glatko testo. Ostaviti da se udvostruči pa premesiti i rastanjiti na površinu odabranog pleha (koristila sam onaj od 26 cm).

Masline preseći na polovine.

Tupom stranom noža napraviti udubljenja u testu pa utisnuti masline. Odozgo posuti krupnom solju pa ispeći.

Potrebno vreme za pečenje je oko 20 minuta na maksimalnoj temperaturi uz ventilator.

Izvor: Stil