Sastojci:
Za koru:
- 80 g putera
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 5 jaja
- 100 g brašna
- 100 g mekog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 100 g mlevenih badema
- puter i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 kesice kakaa
- 50 g šećera
- 100 g čokolade
- 250 g putera
Ukrasi:
- 50 g lomljenih badema
- 150 ml slatke pavlake
- 16 čokoladnih karamela ili Tofifa
Priprema:
1. Umitite žicom puter, šećer i vanilin šećer. Dodoajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe.
2. Smesu sipajte u podmazan kalup i zagladite špatulom površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada izvadite iz rerne pustite koru da se ohladi.
3. Skuvajte mleko, kakao i šećer. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter.
4. Horizontalno presecite koru i nafilujte. Premažite celu tortu preostalom smesom. Ivicu torte ukrasite lomljenim bademima.
5. Staviti u frižider da se ohladi. Potom ukrasite karamelama ili Tofifama i slatkom pavlakom.
VIŠE:
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.