Sastojci:

Za koru:

  • 80 g putera
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 5 jaja
  • 100 g brašna 
  • 100 g mekog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 100 g mlevenih badema
  • puter i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 2 kesice kakaa
  • 50 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 250 g putera

Ukrasi:

  • 50 g lomljenih badema
  • 150 ml slatke pavlake
  • 16 čokoladnih karamela ili Tofifa

Priprema:

1. Umitite žicom puter, šećer i vanilin šećer. Dodoajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe.

2. Smesu sipajte u podmazan kalup i zagladite špatulom površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada izvadite iz rerne pustite koru da se ohladi. 

3. Skuvajte mleko, kakao i šećer. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter.

4. Horizontalno presecite koru i nafilujte. Premažite celu tortu preostalom smesom. Ivicu torte ukrasite lomljenim bademima. 

5. Staviti u frižider da se ohladi. Potom ukrasite karamelama ili Tofifama i slatkom pavlakom.

VIŠE:

Nova varijanta omiljenog kolača: čupavci sa voćnim jogurtom

Nepečeni prolećni slatkiš: mikado torta sa jagodama i ekspandiranim pirinčem

Čarobna torta sa malinama ili jagodama

Izvor: Lisa