Shvatili ste da je jelo previše slano i sada vas već obuzima panika...
Da li je ono za bacanje? Nije, naravno!
Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste, piše Stvar ukusa 17. avgusta 2015. godine.
1. Dodajte vodu
Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno variveo je da dodate još vode i produžite vreme kuvanja. Može se desiti da jelo zbog toga ima blaži ukus, ali dodajte još začina i vratite harmoniju aromi.
2. Kiselina kao maska
Sok od limuna, sirće, bez obzira koja kiselina je u pitanju biće vam od velike pomoći. Dodatkom limunovog soka ili sirćeta zamaskiraćete preterano slan ukus jela. Nemojte smo preterati kako jelo ne bi bilo previše kiselo.
3. Potapanje
Kupili ste meso koje je preslano? Jednostavgo ga potopite u vodu i ostavite tako nekoliko sati. Višak soli više neće biti glavna karakteristika pikantnog obroka s mesom.
4. Skrob kao pomoć
Dodatkom skrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen ukus supa i variva. Dodajte ceo krompir jelu i one će upiti i razblažiti so.
5. Dodajte kremastu teksturu
Dodatkom kremaste namirnice može se promeniti percepcija ukusa jela i ono će se učiniti blažim. Preslanoj piletini jednostavno dodajte opavlaku. Ako pavlaku za kuvanje stavite u preslan sos od paradajza dobićete finiji ukus.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka