Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 7 kašika šećera
  • 4 kašike džema po izboru
  • 1/2 pavlake
  • 4 kašike ulja
  • 3 kesice nescafe
  • 7 kašika brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 dl mleka

Dekoracija:

  • 2 kesice šlaga
  • kesica nes kafe

Priprema: Umutite posebno belanca i žumanca. U žumanca dodajte šećer i nastavite s mućenjem. Postepeno dodajte džem, pavlaku, ulje i nes kafu. Na kraju dodajte brašno i umućena belanca. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme stavite mleko da se ugreje do ključanja, pa u njemu razmutite nes kafu. Vruć, ispečen patišpanj zalijte nes kafom. Kad se dobro ohladi, premažite umućenim šlagom u koji ste dpdali nes kafu.

Recepte piše: Milja Lukić

Pročitajte još:

Posna oblanda sa karamelom i čokoladom

Brza torta "napolitanka"