Sastojci:
- 4 jajeta
- 7 kašika šećera
- 4 kašike džema po izboru
- 1/2 pavlake
- 4 kašike ulja
- 3 kesice nescafe
- 7 kašika brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 dl mleka
Dekoracija:
- 2 kesice šlaga
- kesica nes kafe
Priprema: Umutite posebno belanca i žumanca. U žumanca dodajte šećer i nastavite s mućenjem. Postepeno dodajte džem, pavlaku, ulje i nes kafu. Na kraju dodajte brašno i umućena belanca. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme stavite mleko da se ugreje do ključanja, pa u njemu razmutite nes kafu. Vruć, ispečen patišpanj zalijte nes kafom. Kad se dobro ohladi, premažite umućenim šlagom u koji ste dpdali nes kafu.
Recepte piše: Milja Lukić
Pročitajte još:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.