Sastojci:

  • 8 belanaca
  • 8 kašika šećera
  • 12 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo

Fil:

  • 1 l mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1,5 (375 g) margarin
  • 200 g šećera
  • 500 g napolitanki od lešnika
  • 200 g čokolade 
  • 2 šlaga (za konačno filovanje torte)

Priprema:

Umutite belanca i dodajte sve navedene sastojke za koru.

Ispecite koru na srednjoj temperaturi.

Za fil skuvajte u mleku puding od vanile sa šećerom.

Kad se prohladi, dodajte margarin, sve lepo sjedinite.

Podelite na 2 dela.

U jedan deo stavite izmrvljene napolitanke, u drugi dodajte istopljenu čokoladu.

Filujte sledećim redom: kora, fil od napolitanki, fil sa čokoladom.

Umutite šlag i nafilujte tortu odozgo i sa strane.

Recepte piše: Milja Lukić

RECEPTI ZA TORTE