• Sastojci:
  • 250 g crne čokolade
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 6 dl slatke pavlake
  • kašičica mlevenog cimeta

Priprema: Čokoladu izlomite i stavite u lonac s duplim dnom (ili u manju šerpu koju ćete staviti na veću s vrelom vodom). Pospite šećerom, dodajte 2 dl slatke pavlake, pa na najtišoj vatri ostavite da se čokolada polako istopi na pari - oko 15 minuta.

Sklonite s vatre, promešajte i ostavite da se hladi tako da smesa bude mlaka. Kalup za tortu obložite plastičnom folijom.

Ostatak slatke pavlake i cimet umutite dok ne nastane lagan, mekan krem. Dodajte ohlađenu čokoladu, pa strpljivo mešajte plastičnom lopaticom (kao da ispisujete osmice) dok se smese ne povežu.

Krem sipajte u pripremljen kalup, poravnajte površinu i ostavite u frižideru preko noći. Pre posluživanja pažljivo uklonite prsten, pa odozgo stavite tanjir i brzo prevrnite. Pažljivo skinite foliju i po potrebi izravnajte površinu. Ukrasite čokoladom ili pospite kakao-prahom pomoću cediljke.   

Recepte piše: Marija Jakob