- Sastojci:
- 250 g crne čokolade
- 2 kašike smeđeg šećera
- 6 dl slatke pavlake
- kašičica mlevenog cimeta
Priprema: Čokoladu izlomite i stavite u lonac s duplim dnom (ili u manju šerpu koju ćete staviti na veću s vrelom vodom). Pospite šećerom, dodajte 2 dl slatke pavlake, pa na najtišoj vatri ostavite da se čokolada polako istopi na pari - oko 15 minuta.
Sklonite s vatre, promešajte i ostavite da se hladi tako da smesa bude mlaka. Kalup za tortu obložite plastičnom folijom.
Ostatak slatke pavlake i cimet umutite dok ne nastane lagan, mekan krem. Dodajte ohlađenu čokoladu, pa strpljivo mešajte plastičnom lopaticom (kao da ispisujete osmice) dok se smese ne povežu.
Krem sipajte u pripremljen kalup, poravnajte površinu i ostavite u frižideru preko noći. Pre posluživanja pažljivo uklonite prsten, pa odozgo stavite tanjir i brzo prevrnite. Pažljivo skinite foliju i po potrebi izravnajte površinu. Ukrasite čokoladom ili pospite kakao-prahom pomoću cediljke.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka