Sastojci:

  • 500 g šećera
  • 5 dl vode
  • 100 g čokolade
  • 250 g margarina
  • kesica vanilin šećera
  • 4 kašike brašna
  • rendana kora pomorandže ili kašika kandirane pomorandže
  • pakovanje oblandi

Priprema: U 1 dl hladne vode dodajte brašno i vanilin šećer, i dobro izmešajte. Šećer sipajte u šerpu i istopite tako da se karamelizuje a da ne izgori. Sklonite s vatre i dodajte 4 dl vode, margarin i čokoladu, pa mešajte na tihoj vatri dok ne provri. U to ukuvajte pripremljeno brašno i vanilin šećer, pa kuvajte tri minuta. Dodajte koru pomorandže. Ohladite toliko da počne da se steže, pa ga dobro izmešajte. Filujte oblande ravnomerno, malo ih pritisnite nekim poslužavnikom da se bolje slepe. Secite ih ukoso.

Recepte piše: Milja Lukić

Pročitajte još:

Čokoladne oblande sa keksom i suvim grožđem

Češka torta od oblandi