Sastojci:
- 500 g šećera
- 5 dl vode
- 100 g čokolade
- 250 g margarina
- kesica vanilin šećera
- 4 kašike brašna
- rendana kora pomorandže ili kašika kandirane pomorandže
- pakovanje oblandi
Priprema: U 1 dl hladne vode dodajte brašno i vanilin šećer, i dobro izmešajte. Šećer sipajte u šerpu i istopite tako da se karamelizuje a da ne izgori. Sklonite s vatre i dodajte 4 dl vode, margarin i čokoladu, pa mešajte na tihoj vatri dok ne provri. U to ukuvajte pripremljeno brašno i vanilin šećer, pa kuvajte tri minuta. Dodajte koru pomorandže. Ohladite toliko da počne da se steže, pa ga dobro izmešajte. Filujte oblande ravnomerno, malo ih pritisnite nekim poslužavnikom da se bolje slepe. Secite ih ukoso.
Recepte piše: Milja Lukić
Pročitajte još:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka