Potrebno je (za 4 osobe):

  • 3 glavice luka
  • veza zeleni za supu
  • 1,2 kg goveđih grudi s kostima
  • kašika zrna belog bibera
  • 2 lovorova lista
  • 2 karanfilića
  • so, biber
  • pakovanje punjene testenine (na primer tortelina)
  • 2 kašike putera
  • muskatni oraščić
  • vorčester sos

Priprema:

1. Presecite glavicu luka zajedno sa ljuskom pa ga propržite u tiganju (presečenom stranom prema dole). Polovinu povrća naseckajte i zakuvajte u šerpi zajedno sa mesom, prženim lukom, začinima i tri litre vode. Skinite penu i kuvajte dva i po sata.
2. Preostalo povrće nasecite na komade veličine zalogaja. Oljuštite preostale dve glavice luka i isecite ih na kolutove.
3. Supu procedite. Nasecite meso na kocke. Nasečeno povrće (bez luka) kuvajte u supi desetak minuta, a testeninu oko pet minuta. Propržite luk na puteru. Začinite supu. Dodajte meso, zagrejte i poslužite s lukom.

Vreme pripreme 190 minuta

Pripremila: Marija Jakob