Potrebno je (za 4 osobe):
- 3 glavice luka
- veza zeleni za supu
- 1,2 kg goveđih grudi s kostima
- kašika zrna belog bibera
- 2 lovorova lista
- 2 karanfilića
- so, biber
- pakovanje punjene testenine (na primer tortelina)
- 2 kašike putera
- muskatni oraščić
- vorčester sos
Priprema:
1. Presecite glavicu luka zajedno sa ljuskom pa ga propržite u tiganju (presečenom stranom prema dole). Polovinu povrća naseckajte i zakuvajte u šerpi zajedno sa mesom, prženim lukom, začinima i tri litre vode. Skinite penu i kuvajte dva i po sata.
2. Preostalo povrće nasecite na komade veličine zalogaja. Oljuštite preostale dve glavice luka i isecite ih na kolutove.
3. Supu procedite. Nasecite meso na kocke. Nasečeno povrće (bez luka) kuvajte u supi desetak minuta, a testeninu oko pet minuta. Propržite luk na puteru. Začinite supu. Dodajte meso, zagrejte i poslužite s lukom.
Vreme pripreme 190 minuta
Pripremila: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.