Sastojci:

  • 200 g bobičastog voća
  • 160 g putera
  • 120 g šećera
  • kesica vanilin-šećera
  • 3 jajeta
  • 1 dl jogurta
  • 220 g brašna
  • 50 g gustina
  • kesica praška za pecivo
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 kašike limunovog soka

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Puter umutite sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte jaja i jogurt. Pomešajte brašno, gustin, prašak za pecivo, pa dodajte u masu i izmešajte.
  2. Polovinu testa razlijte po podmazanom četvrtastom dubokom plehu posutom brašnom. Odozgo rasporedite polovinu bobica, pa ostatak testa. Pospite ostatkom bobica. Pecite oko 70 minuta. Izvadite i ostavite 20 minuta u kalupu da se hladi. Izručite kolač i pustite ga da se sasvim ohladi.
  3. Pomešajte šećer u prahu i limunov sok, pa kolač premažite glazurom. 

Vreme pripreme: 70 minuta

Recepte piše: Marija Jakob