Sastojci:

Za testo:

  • 12 belanaca
  • 14 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 12 kašika oraha
  • 1 kesice prška za pecivo

Za fil:

  •  1 l mleka
  •  12 žumanaca
  •  250 g šećera
  •  100 g pudinga od vanile
  •  1 margarin
  •  200g ananasa
  •  300 g kivija
  •  500 g banana
  •  2 šlaga

Priprema:

Umutite patišpanj od belanca, šećera, brašna, praška za precivo i oraha. Ispecite u podmazanom plehu i, kad se prohladi, presecite ga napola. U litar kuvanog mleka dodajte žumanca umućena sa šećerom i pudingom od vanile. Mešajte na pari dok se ne zgusne. U ohlađen fil dodajte umućen margarin. Preko prve kore premažite malo fila, pa poređajte iseckano voće. Preko voća stavite opet fil, pa drugu koru. Tortu premažite umućenim šlagom.

Recepte piše: Marija Jakob