Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA NAJČEŠĆE SANJAMO: Ljubav, smrt ili strast? I šta ovi snovi znače, otkriva za L&S psiholog Nataša Vasić

Šta znači u snu poljubac? A šta seks ili smrt? Evo šta kaže psiholog Nataša Vasić

  Izvor: Privatna arhiva, Youtube / Renee Amberg

Ono što zasigurno znamo, jeste da snovi predstavljaju naš dijalog sa samim sobom. Uglavnom služe za ispunjenje potisnutih želja, agresivnih poriva i seksualnih nagona. Čak i kada nam se čini da je san zastrašujući, može biti vrlo koristan.

Najčešći snovi mogu zavisiti od kulture (češće će se sanjati o onome što je zabranjeno, samo je pitanje koliko će poruka biti otvorena ili skrivena), životne dobi, trenutne situacije... Jako je važno da se svakoj osobi i njenom snu pristupi individualno, jer kada dve osobe sanjaju istu stvar, poruka može biti potpuno različita.

Možda će vas zanimati

"Ono čega se mi sećamo kada se probudimo jesu naše prerušene želje, strahovi, misli… Kada se san pravilno i stručno protumači, ne postoji bolji pokazatelj trenutnog psiho-fizičkog stanja osobe", tvrdi Nataša Vasić psiholog, psihološki savetnik.

Ako se ljubite sa nekim

Često ostavlja prijatnije uspomene kada se probudimo. Ako se ljubite sa nekim ko vam se dopada, to je uglavnom san u funkciji ispunjenja želje. Poljubac sa misterioznim partnerom može biti znak da u vašem okruženju ne postoji niko ko zadovoljava vaše kriterijume, što može biti realno stanje stvari, ali može značiti i da postavljate previše visoke kriterijume potencijalnom partneru, pa vam je potrebna neka figura koju možete u potpunosti idealizovati.

Možda će vas zanimati

Ova poslednja opcija, naravno, nije najbolja po vas jer je indikator straha od vezivanja, na čemu je potrebno ozbiljno poraditi zarad lične sreće i zadovoljstva.

Erotski snovi

Erotski snovi su takođe česta pojava. Ono čega se mi sećamo kada se probudimo jesu naše prerušene želje, strahovi, misli… Kada se san pravilno i stručno protumači, ne postoji bolji pokazatelj trenutnog psiho-fizičkog stanja osobe.

San o smrti

Jedan od češćih snova, jeste onaj o smrti. Snevanje nečije smrti može značiti da smo iz nekog razloga rešili da „sahranimo“ tu osobu i da je ona za nas mrtva. Takođe može biti i odraz našeg straha od gubitka, i tada je njegova funkcija da nas emocionalno pripremi na nemili događaj. Snevanje nečije smrti takođe je način da se manifestuje potisnuta agresija prema toj osobi. Zbog griže savesti ili straha u narodu se stvorio odbrambeni mehanizam u vidu uverenja da snevanjem smrti produžavamo život osobi koju smo sanjali, objašnjava naša sagovornica.

Možda će vas zanimati

 Izvor: Lepa&Srećna / Žaklina Milenković

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije