Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija, počela je oko 16.50. Njanovije podatke je izneo Zoran Gojković iz Sekretarijata za zdravstvo, a najnovije mere ukazuju da je situacija sa kovidom stabilnija, kao i da nam sledi popuštanje mera.

"Preporuka Kriznog štaba jeste jedna vrsta relaksacije mera, odnosno popuštanje dela mera. Imamo pet glavnih aktivnosti koje ćemo u narednom periodu nastojati da sprovedemo u delo. Sve maloprodajne radnje mogu da rade u redovnom terminu od 00 do 24, više nema ograničenja do 22 časa", naglasio je Gojković, pa je dodao:"Ugostiteljski objekti koji su na otvorenom imaju neograničeno radno vreme, a ugostiteljski objekti u zatvorenom mogu da rade do 1 čas posle ponoći. U ovim objaktima može biti i muzika, što je relaksacija u odnosu na prethodne mere".

Krizni štab je doneo odluku da i za sportska dešavanja treba popustiti mere, pa je dogovoreno da navijači i ljubitelji sporta mogu da gledaju omiljene manifestacije sa tribina, ali postoji jedno ograničenje, a to je da ukoliko su na otovrenom kapacitet je do 50 odsto, a ukoliko je sala na zatvorenom, njen kapacitet ne sme da bude više od 30.

Ono što je sve najviše zanimalo, a tiče se svadbi i proslava jeste broj ljudi.

"Omogućeno okupljanje u zatvorenom i otvorenom do 500 ljudi. Sve preko ovoga ne može da se radi bez posebne dozvole Kriznog štaba", rekao je Zoran Gojković.

Proslava matura i svečanosti su dozvoljene uz gore naveden uslov, a uz to da objekat sme da primi 50 odsto kapaciteta.

Izvor: Lepa&Srećna