Poznata glumica Nada Macanković je saznala da je trudna samo sedam dana nakon što je obolela od kovida. Istakla je da je imala gubitak daha, a zbog povišenog d-dimera morala je da uzima terapiju iako je imala asimptomatsku kovid infekciju. Lekar ju je upozorio i rekao da obrati pažnju, jer 20 odsto slučajeva završi sa spontanim pobačajem u prva tri meseca. To je zbog toga što ukoliko je majka zaražena nekim virusem, rizik od gubitka ploda je veći. Gostujući u jednoj emisiji ona je otkrila šta joj je lekar rekao i šta joj je naročito savetovao.

"Na kraju mi je rekao trudna si samo za sebe i za svog muža, ni za koga više. Nekako mi je stavio do znanja da trudnoću ipak prihvatim sa rezervom, da možda zbog tog virusa i problema sa disanjem ta trudnoća prosto ne uspe, iako sam ja jako dugo čekala i mnogo sam se obradovala", rekla je Nada u emisiji "RTS Ordinacija"

Glumica nije želela da otvara trudničko bolovanje, a evo zbog čega:

"Nisam nikome rekla da sam trudna, ni u pozorištu nisam prijavila, niti sam htela da otvaram trudničko bolovanje. Samo sam sebi ponavljala: 'Neću da mislim, neću da mislim', jer može da se desi da je virus negativno uticao i nisam tri meseca uopšte prihvatala da sam trudna. Tek kada sam ušla u četvrti sam počela da se radujem".

Otkako je virus počeo da mnutira veoma se zabrinula za svoju porodicu, a pogotovo za svog petogodišnjeg sina.

"Vidimo da virus mutira, da deca postaju izloženija, tako da sam jako zabrinuta jer imam dete od pet godina koje ide u vrtić i ima puno aktivnosti i do sada ga nisam u tome sprečavala. Nisam se plašila, a sada se već plašim", završava Nada.

Iako su preležali koronu, i ona i suprug, i dalje nemaju antitela pa razmišljaju da se izoluju negde na selo dok se ne porodi.

Izvor: Lepa&Srećna