Sezona 2021. u Turskoj je počela sa policijskim časom. Ono što je iznenadilo sve koji su želeli da posete ovu turističku destinaciju jeste da je na snazi zabrana kretanja koji važi od 21h. Ipak, ono što je obradovalo turiste jetse da to ne vži za njih i da mogu da se kreću gde god požele.

Šta je potrebno za ulazak u Tursku?

Kako biste ušli u ovu zemlju potrebno je da imate zeleni kovid pasoš ili PCR test, koji nije stariji od 72 časa. Ukoliko poželite da se testirate, to možete da uradite i u Antaliji, a test košta 30 evra. Jedina stvar kod toga jeste da u povratku morate da se testirate u hotelu.

Pored navedenog, potrebno je i kovid osiguranje i onlajn obrazac. Preporuka je da se svi ti obrasci odštampaju i ponesu sa sobom.
S obzirom da u Turskoj vlada inflacija, veća nego ikada, turisti će posebno uživati. Za 100 evra možete dobiti 1000 lira, što je nezapamćeni skok valuta. Za taj novac možete baš svašta da kupite, a izgledaće kao da nikako ne možete da ga potrošite.

Da li se nose maske i kada?

Turisti ne moraju da nose maske, ali zaposleni moraju. Hoteli posebno drže do higijene, ulazi na plaže se ne plaćaju jer većina hotela ima sopstvenu.

Kakve su trenutne cene?

Cene u kafićima su slične beogradskim, pa biste za kafu izdvojili oko 1,5 evra, sladoled je oko 50-60 centi, a flaša vode je pola lire iliti manje od 50 centi.

Ono po čemu je Turska poznata je koža, pa tako cipele i torbe možete naći već od 10 evra, a baklave koštaju oko 3 evra. Ono o čemu treba da vodite računa jeste da su svi lokali za poneti, kao i da su zatvoreni za posetu.

Izvor: Lepa&Srećna