Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTKRIVENA TAJNA IZ SERIJE "SENKE NAD BALKANOM": evo šta je inspektor Tane pronašao u kutiji (FOTO)

Svi su se pitali šta je inspektor Tane tako važno pronašao u kutiji pored ogrlice, a ovo će iznendadtiti sve koji gledaju srpsku seriju "Senke nad balkanom"!

  Izvor: Foto: YouTube/printscreen

Na samom početku druge epizode serije "Senke nad Balkanom" u razgovoru između grofa Flajšera i Gabriela Mahta saznajemo da Flajšer šalje Mahta u prestonicu Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca da se sretne sa grofom Rajačkim u vezi nekog predmeta koji se, izgleda, pojavio u našoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ: JEDNI JE HVALE, A DRUGI TRAŽE GREŠKE: evo kako je Srbija reagovala na novu seriju Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom" (FOTO)

O čemu je reč saznali smo na samom kraju epizode, kada je inspektor Tanasijević slučajno otkrio tajnu pregradu u kutiji sa ogrlicom ukradenom iz ruske crkve na Tašmajdanu sa početka prve epizode.

U pitanju je kandidat za koplje sudbine kojim je navodno rimski legionar Longin probo Isusa Hrista dok je bio razapet na krstu, kako bi ubrzao proces njegovog umiranja. 

Dobri poznavaoci stoje pred ovim kompljem puni strahopoštovanja. SvetoKoplje ili Koplje Longina, ključ je za razumevanje sudbine čovečanstva, jer je oglašeno da sečivo predstavlja sudbinu, a da je klin koji je dodat Koplju simbol sudbine svakog pojedinca nerazmrsivo upletenog u tkivo istorijskog procesa.

Odakle ovakva opčinjenost Kopljem? Po legendi, ovim Kopljem je rimski kapetan Longin probo Isusa Hrista na krstu i o ovome postoji zapis u Svetom Pismu (Jovan 19:33-37). Ovo Koplje, umočeno u Hristovu krv postaje uz Sveti Gral objekt legendi, narodnog predanja, sve do današnjeg dana, vezujući se za mnoge istorijske ličnosti od doba Josifa preko Justinijana, kralja Artura i vitezova okruglog stola, Karla Velikog, Hajnriha Ptičara, Barbarose, do vladara iz Habzburške dinastije, zaključno sa drugim svetskim ratom. Evidentno je da su ovi vladari u čijem posedu je bilo Koplje u jednom trenutku svog života vladali svetom i crpli svoju snagu iz Koplja.

Prilagođeno sa: Opušteno

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije