Istoričar umetnosti Vidoje Ristović (44) preminuo je iznenada, u nedelju 8. maja, a tri dana nakon smrti supruga voditeljka Nikolina Pišek smogla je snage i oglasila se na društvenim mrežama.

Ona je uz nekoliko porodičnih fotografija podelila emotivnu poruku, u kojoj nije krila bol i tugu.

"Ovakvog želimo da te se sećamo. Nasmejanog, vedrog, u bojama, pod suncem. Sa svima nama. Samo da je ovakvih trenutaka bilo više… Da nismo jurili za još jednom obavezom, za još nekom prilikom, čekali da se još nešto složi da bismo mogli svi na okupu da budemo ovako srećni. Neki susreti nikada se ne dočekaju. Ali i ovako sam bogata - i svi mi zajedno - bogata zbog svih neprocenjivih trenutaka s tobom koji bi mogli da ispune i tri života. I hvala ti na svakom od njih. Oprosti mi i hvala ti na svakoj tuzi - i one su nas gradile. Hvala na ljubavi. Hvala na Uni. Živećeš u svakome od nas, dok dišemo. I gledaćemo te u tvojoj Uni i tvojoj Matei, i znati da smo s tobom dok one rastu tebi na ponos. Naš si. Putuj i ne brini…", napisala je Nikolina.

Muž Nikole Pišek se požalio prijatelju
ATA Images/ Stefan Tomašević 

Podsetimo, suprug voditeljke Nikoline Pišek preminuo je u nedelju, 8. maja, u salonu za masažu. Vidoje je navodno bio u salonu na masaži strujom, a maserka je bila starija žena od oko 60 godina.

Vidoje se preko dana osećao dobro i nije se žalio ni na kakve zdravstvene tegobe sve do neposredno pred smrt. Tokom masaže osetio je da mu nije dobro i požalio se terapeutkinji, ali već je bilo kasno, jer je nakon nekoliko trenutaka izdahnuo.

Otac Vidoja Ristovića, Viktor Ristović poznatiji kao Miša Grof, juče se oglasio nakon što su stigli rezultati obdukcije.

"Naša tuga za sinom je neizmerna, srce nam se cepa! Danas su mi stigli nalazi obdukcije. Do smrti je došlo usled respiratorne insuficijencije koja je uzrokovala popuštanje rada srčanog mišića", rekao je juče Miša Grof za "Blic" i dodao:

"Molim vas ne skrnavite uspomenu na mog sina, oca dve divne ćerkice, imajte dušu i pustite ga da počiva u miru".

vidoje ristovic pluca.jpg
Profimedia, Instagram / vidojeristovic 

Vidoje Ristović biće sahranjen u četvrtak, 12. maja, na Novom groblju u Beogradu.

Poznati istoričar umetnosti poslednjih 10 godina bio je u braku sa hrvatskom voditeljkom, sa kojom je dobio ćerku Unu Sofiju, dok iz prvog braka ima i stariju naslednicu Mateu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna