Poznati su takmičari Evrovizije 2022. koji su se plasirali u finale nakon prvog polufinala! U Torinu, u Italiji sa uspehom su se predstavili svi veliki favoriti - Ukrajina, Grčka i Holandija.

Drugo polufinale biće održano 12. maja, a tada će nastupiti i predstavnica Srbije - Konstrakta, sa pesmom "In Corpore Sano". Finale je zakazano za 14. maj, a tada će biti i poznato i kako su sve zemlje glasale nakon polufinala. 

Podsetimo, svaka zemlja dobija dva seta bodova - jedan set od 1 do 12, sa izuzetkom broja 11 dodeljuje svaki nacionalni žiri, a o drugom odlučuje televizijska publika svojim glasovima.

U finale su, nakon prvog polufinala, ušle Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugalija, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija. Zemlje iz regiona - Hrvatska i Slovenija  - nisu se plasirale. Da podsetimo, redosled kojim su proglašeni prvi finalisti takmičenja ne govori ništa o broju glasova koji su dobili!

Srbija nije imala pravo da glasa u prvom polufinalu, imaće ga tek 12. maja, kad očekujemo i Konstraktu, koja nastupa pod brojem 3.

Izvor: Lepa&Srećna