Pastorak Helen Miren i sin njenog muža Tejlora Hekforda, Rio Hekford je preminuo u 51. godini, a glumica je izjavila da joj je srce slomljeno ovom teškom tragedijom. Ona i muž su objavili zajedničko saopštenje za poštovaoce i medije, u kojem naglašavaju kako je Rio uvek bio pravi uzor plemenitosti.

"Mnogi ga sad oplakuju, ali  mnogi i slave što su imali sreće da ga upoznaju", navodi se u njihovom saopštenju. Rio je bolovao od melanoma oka, veoma agresivnog karcinoma koji je smrtonosan ako se raširi na druge delove tela.

Zato Helen i Tejlor naglašavaju: "Molimo svakog ko ovo čita da ode na pregled očiju barem jednom godišnje. Takav pregled može da vas spase od ovog karcinoma."

helen miren rio hakford
Profimedia 

Rio je, takođe, bio glumac, a od omiljenog kolege se opraštaju i mnoge druge popularne ličnosti Holivuda. "Bio je pravi titan dobrote, ljubavi, klase, hrabrosti. Bio je kul. Legenda", napisala je Rene Zelveger. 

helen miren muz i sin
Profimedia 

Melanom oka može da postoji bez ikakvih simptoma, a prve tegobe su gubitak perifernog vida, nešto slabiji vid u jednom oku ili smena senki i svetla, naročito u vidu talasastih linija. Svaku promenu i mrlju na oku obavezno treba da pregleda lekar.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna