Helen Miren je odigrala tolike i takve uloge tokom tri decenije glume da se one čak ni nabrojati ne mogu. A opet, u 78. godini spremna je na nove i neverovatne izazove!

Nedavno je prošetala modnom pistom u Parizu, sa šminkom i frizurom na kojima bi joj pozavidele profesionalne manekenke.

"Ja se često sama šminkam i uvek mešam razne stvari i menjam dosta toga", ispričala je za Vog slavna glumica. "Obično samo gurnem ruku u tašnu i izvučem prvo što dohvatim - ako je to srebrni ajlajner ili crni krejon, može. Volim da kršim sopstvena pravila što je više moguće. Ako me drugi šminkaju, uvek kažem da urade šta god oni žele. Treba izaći iz sopstvene rutine."

Helen Miren
Profimedia 

Kad se priprema za neki važan izlazak ili za putovanje, jedino pravilo koje poštuje jeste da svu garderobu pripremi veče unapred. "Spremim sve, od veša i čarapa, do cipela i nakita", kaže Helen. "Važno mi je da - ako se već uspaničim zbog kašnjenja, što mi se često dešava - bar ne moram da brinem o tome šta ću obući, jer znam da je sve već uklopljeno."

Što se tiče frizure, Helen kaže da se lako navikla na sedu kosu jer je prirodna plavuša. "Kad bih leti bila duže na suncu, kosa je postajala skoro bela. Tako sad izgledam kao da sam na moru cele godine", šali se glumica. Ona sama ponekad šatira tamnije pramenove da bi kosa izgledala zanimljivije. "Ne idem kod frizera na šatiranje, em je dosadno em je skupo", priznaje Miren. 

Izvor: Lepa&Srećna