Nada Obrić je već više puta opisivala svoju borbu sa karcinomom iz koje izlazila kao pobednik. Rak je napao na tri mesta na telu, ali je pevačica uspela da se izbori za život. "Kad sam videla oči svoje dece i koliko su se oni borili da ne pokažu u kakvom su stanju, onda sam se ja isto toliko borila da ne pokažem koliko je meni teško", ispričala je Nada u emisiji TV ordinacija. 

Upravo zahvaljujući svojoj borbi, veri u sebe i pozitivnom duhu, Nada je uspela da se izbori za zdravlje. Međutim, način na koji je karcinom bio otkriven svaki put kao da pokazuje "prst sudbine", jer nije bilo ni jakih bolova ni simptoma koji bi ukazivali na tako opaku bolest.  Prvi je bio karcinom materice, koji je dijagnostikovan samo devet meseci nakon poslednjeg, redovnog ginekološkog pregleda. 

"Shvatila sam da nešto nije u redu kad sam uhvatila sebe na kasi kako kupujem tri pamučne pidžame, razmišljajući da treba da imam ako se razbolim. Mislim se, pamuk dobro upija znoj", priča Nada neverovatnu priču. "Osećala sam se dobro, nisam imala nikakve simptome, znala sam da pretrčim po tri-četiri puta oko fudbalskog stadiona", kaže pevačica. Pa ipak, kad je otišla na pregled, otkriven je karcinom i hitno je operisana.

"Izvađeni su i materica i jajnici, bila sam na zračenju 24 puta i, kad je sve to prošlo, kažem lekaru - sad sam bar prebrinula. A on mi kaže - nisi ništa prebrinula, možeš sutra da dobiješ rak na nekom drugom mestu, baš kao i ja", opisuje Nada. "Kažu da je prvih pet godina posle lečenja karcinoma ključno i meni se, baš u četvrtoj godini, ponovo javio rak." U pitanju je bio melanom na leđima. "To je bio mladež koji sam imala od rođenja. I tad sam, potpuno spontano, zamolila prijatelja lekara da ga ponovo pregleda i on mi kaže da treba da odem u bolnicu. I taj je rak hitno operisan", ispričala je pevačica. 

Na kraju, 2019. godine, osetila je da nešto nije u redu i na skeneru joj je otkriveno da ima ranu na bešici. "Bilo je tu i žiganje, peckanje pri mokrenju, ali ipak, kad sam došla kod lekara, nisam znala tačno da kažem zašto sam došla, jednostavno,  videla sam da nešto nije regularno", ispričala je Nada. "Treba slušati svoj organizam", objašnjava. Prvo je uklonjen taj deo, a zatim je ona dobila bolove i otišla na novu operaciju... tako je za dve godine imala četiri operacije i konačnoj joj je izvađena bešika. Na njoj je bilo pet tumora.

"Kada sam išla na hemioterapije, čula sam kako doktorka kaže sestri `ja se ove bojim, jer dolazi ovde kao da dolazi na kafu`", opisuje Nada. "Tokom ovih terapija mi je opala kosa, ali je nje bilo toliko da je još ima." Naravno, bilo je i mučnine, umora i svega što ide uz hemoterapiju. "U tim situacijama se svaka pora pretvori u uši i oči i vidite i gledate i što treba i što ne treba", priča pevačica. "Tako sam čula kad je lekar rekao kako mi je ostalo samo mesec i po dana života." Onda je odlučila da se bori i, zahvaljujući tome, sada je sa svojom decom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna