Rak je podmukla bolest, a preventiva, odnosno redovna kontrola je ipak najjeftinija opcija. U ovo se, kako kaže, na sopstvenoj koži uverila Vesna Kuprešak, učesnica takmičenja "Nikad nije kasno".

Ona je sve do 2018. godine redovno išla na preglede, a sledeće je to preskočila verujući da će uskoro ipak otići kod lekara. Međutim, već naredne godine su se javile tegobe, a stomak počeo da otiče pa se javila internisti i ginekologu. Otkriven joj je rak materice i jajnika. 

"U maju su mi dijagnostifikovali rak jajnika i materice, a već u junu operisana sam na Kliničkom centru u Beogradu", ispričala je Vesna za Grand. U bolnici je dobila i korona virus, pa je prebačena u kovid bolnicu na Karaburmu. "Šta da vam kažem, tek sam se operisala, onako `rovita`, sa tek skinutim koncima krećem u novu borbu. Osamnaest dana sam sam se borila da preživim, krvna slika mi je bila jako loša, gvožđe opalo, a nakon cele torture i borbe smršala sam čak 32 kilograma", ispričala je pevačica.

Onda je usledila prava borba, kako duhovna tako i za zdravlje. "Oporavak od mesec dana, zatim hemioterpije, 6 agresivnih i 17 bioloških zbog kojih je kosa počela da mi opada. Kako nisam želela da gledam da ostajem bez kose, sama sam obrijala glavu", opisuje svoju borbu Vesna.

Kilažu je lagano vratila, a vedar duh uspela da održi. "Ja se zasad osećam odlično, svake tri nedelje idem na Institut za onnkologiju, ostala mi je još jedna terapija i nadam se da ću da završavam sa tim", kaže pevačica. "Skener mi je čist, ali moram redovno da idem na kontrole jer je rak hronična neizlečiva bolest i nikad ne znaš kad će da se vrati. Kažu da je borba sa rakom večita borba, ali biće kako je Sveti Petar zapisao. Nakon što ti uspostave dijagnozu možeš da živiš još mesec, dva, tri, par godina, a možeš i 20,30, to niko ne zna", zaključuje.

Izvor: Lepa&Srećna