Srpska pevačica Nada Obrić godinama se bori s opakom bolešću. U junu prošle godine vodila je četvrku bitku s rakom. Njena želja za životom jača je od bolesti o kojoj govori bez ustezanja. Svoje zdravstvene probleme opisala je kao borbu u ringu iz koje je izašla kao pobednik.

"Kad saznate da imate maligni rak, prvo zanemite. Onda ne verujete, ne dolazi vam u svest. Potom ste jako ljuti, pa jako tužni, pa se pitate zašto ja, zašto meni... A onda se osvestite i počnete da se borite, žurite da se organizujete i odradite sve što treba kako biste se operisali. Svaki put kod mene je bilo hitno. Misli su uzburkane, pomešane, trudite se da ne opterećujete decu. Svesni da ishod može da bude i ovakav i onakav, a to je valjda rulet u glavi od koga niko ne može da pobegne, imate dve mogućnost: da padnete ili da se podignete i borite, moleći se Bogu da vam pomogne. Ja sam uvek za ovu drugu varijantu", rekla je Nada koju život nije mazio.

"Valjda sam se odužila i Bogu i narodu. (smeh) Šalu na stranu, posle prve operacije, a pogotovu posle druge, ubacila sam "čip u glavu" i bežim od negativne energije. Čak neću ni da sedim sa osobama koje su negativne, izgrdim ih što su takve, pa ustanem i odem. Ljudi kažu kako su razvod, selidba, smrt bračnog druga male smrti, a ja sam sve to preživela. Selila sam se ni sama ne znam koliko puta, isto toliko počinjala iz početka, bivala bez dinara... Prvi muž je umro i danas patim za njim, hoću da umrem kad ga se setim, a setim ga se često. Ali, idem dalje. Iza mene je duga karijera u kojoj sam mnogo šta prva uradila, na primer snimila duet sa "Plavim orkestrom", kad je saradnja folk-pevačice sa rok-bendom bila gotovo jeres. Prva sam imala plesnu grupu kao pratnju i to ne bilo koju, već čuvenog Petra Slaja, prva sam radila filmske spotove za svoje pesme u kojima sam bila i Crnkinja, i Japanka, i starica... Jedino mi je žao što nisam mogla da prihvatim poziv da glumim u jednoj od ovih porodičnih serija koje se stalno repriziraju. U to vreme snimala sam nešto u Sarajevu i, kad pomislim na propuštenu šansu, kažem ko zna zašto je to dobro", rekla je Nada i istakla da su joj najveća sreća unuci.

 "Birala sam da živim. Dok šetam radujem se kad vidim fino obučenu, pristojnu, živahnu gospođu. Kad prođem pored klinaca koji skakuću okolo, zastanem i popričam sa njima, radost u njihovim očima napoji me lepotom. Obraduju me, jer po ko zna koji put pomislim, ako je već život ono između rađanja i umiranja, hajde da to vreme između učinimo lepim. Meni jeste, jer sam odlučila da bude tako. Nemam ja vremena za depresiju. Uostalom, imam i lepih godina, bogami, možda je davno trebalo da otputujem, ali ne dam se. Imam unuku i unuka, ne znam da li sam srećnija kad mi dođu u goste i zagrle me ili kad vidim njihove poruke koje su mi pisali kad su bili mali - da sam najbolja nana na svetu. Šta mi više treba? To je moje najveće blago. To, i činjenica da nisam zakazala kao roditelj, iako sam, možda, ponekad bila prestroga prema deci", bila je iskrena pevačica.

 Izvor: Lepa&Srećna/Hello!