Nada Obrić je jedna od prvih žena sa estrade koja je javno progovorila o borbi protiv karcinoma. Više puta su mediji pisali da joj se rak vraćao mnogo puta, ali sada je ona objasnila tačnu situaciju.

"Ja sam imala rak na tri različita mesta - bešika, materica i mladež. Veze jedan s drugim nisu imali. Doktor mi je jednom rekao da u praksi nije video da neko ima tri karcinoma na tri različita mesta. Nisu bili naivni, srećom, na vreme sam odlazila na kontrole. Samo je bešika bila četiri puta zahvaćena, zato i apelujem na sve žene da se redovno pregledaju. U pet do 12 sam sredila mladež. Snagu sam crpela i u sebi i van sebe", rekla je Nada za Srpski telegraf.

Prema njenim rečima, nije htela da primenjuje metode alternativne medicine i slušala je samo preporuke lekara. Najveću snagu su joj davala deca, koja su - kako kaže - krili od nje svoj strah. "To mi je davalo mnogo snage da se zbog njih borim. Oni su strahovali da ne umrem, ali su se trudili da budu jaki", priča Nada. "Znala sam odmah da se kuknjavom ne rešava ništa i govorila sam sebi: "Šta je, tu je, ajmo u borbu."

Koliko će borba biti duga bilo je jasno kad je, po treći put, dobila rak. Pored podrške njoj najbližih, i kolege sa estrade su joj se javile,  a naročito ju je dirnula poruka Cece Ražnatović.

"Ceca me je pozvala s jednom lepom i toplom porukom. Zamolila me je da, ako mi bilo šta zatreba, a da ona može da pomogne, da je zovem u svako doba. Rekla mi je da sam uvek bila lavica, da ću i sad to pobediti i da je ona i dan i noć tu za mene. Vidite tu jednu iskrenu brigu", rekla je Nada, kojoj su se javili i Aca Ilić i Bilja Jeftić, Neda Ukraden, Tereza Kesovija i drugi.

Izvor: Lepa&Srećna