Sve oči su uprte u Monako zbog mogućnosti da se konačno u javnosti pojavi princeza Šarlin.

Lepa plavuša koju mnogi nazivaju najtužnijom princezom na svetu slavi 44. rođendan 25. januara, a već narednog dana je praznik Svete Devone, zaštitnice Monaka. Ova svetiteljka se slavi širom kneževine, a upravo se u njoj posvećenoj kapeli desio jedan od najpoznatijih "incidenata" u kojem je Šarlin učestvovala.

Naime, tu se ona rasplakala na dan sopstvenog venčanja, pa je započet i mit o "najtužnijoj princezi na sveti". Kako je ona kasnije objašnjavala, ulazak u ovu svetinju, ukrašenu cvećem u bojama Monaka i Južne Afrike, uz dirljivu muziku, nju je duboko ganuo. Sveta Devona je bila hrišćanka koja je živela kao mučenica u trećem veku, a umesto da je spale, kako su vlasti naredile, narod ju je spasao i organizovao da isplovi kroz oluju. Predanje kaže da je ona, u znak zahvalnosti, više puta spasla Monako.

Upravo njoj je Šarlin darovala svoj bidermajer tog dana, a nakon toga se srela sa narodom koji joj je klicao pred kapelom i opet rasplakala. Mediji su to, bržebolje, protumačili kao znak da se pokajala zbog odluke da se uda za princa. Međutim, južnoamerička snaja je to to demantovala i rekla da su je, tog dana, emocije savladale.

Više puta je, zatim, učestvovala u ceremonijama na praznik Svete Devone, pa svi očekuju da će je videti i sada, posle duge pauze. Da podsetimo, po zvaničnom saopštenju kneževske kuće, ona se oporavlja od teške infekcije uha, na nepoznatoj lokaciji.

Izvor: Lepa&Srećna