Supruga princa Alberta II od Monaka privlači mnogo pažnje svojim upečatljivim stilom, ali i činjenicom da ćete je veoma retko videti nasmejanu. Zbog toga je zovu najtužnijom princezom na svetu. Princa Alberta upoznala je 2000. godine tokom jednog plivačkog takmičenja u Monte Karlu,a jedno drugom na večnu ljubav zakleli su se 2011. godine, kada su to učinili i Kejt Midlton i princ Vilijam.

Da će biti netipična princeza bilo jasno već na venčanju, umesto glamurozne venčanice nosila je svetloplavo odelo s potpisom Karla Lagerfelda. Princ Albert tada je imao 53 godine i status neženje- plejboja jer je imao dvoje vanbračne dece, pa su mnogi u Monaku odahnuli kada se najzad skrasio pokraj olimpijske plivačice.

Tri godine nakon venčanja, Šarlin je donela na svet blizance Gabrijelu Terezu Mari i Žaka Onora Ranijea, naslednika prestola. Iako se činilo da je sve savršeno, princeza je postala prepoznatljiva po licu bez osmeha. Mnoge se spekulisalo zbog čega je tako, u početku se pričalo da lepa princeza koristi previše botoksa, a ubrzo je postalo jasno da je krivac za njeno tužno lice život  s Albertom od Monaka. Princ koji joj je doneo sve samo ne bajku. Kako je odrasla u Rodeziji nagađalo se i da joj ne prija život na dvoru, a da se oseća kao ptica u zlatnom kavezu pokazala je kada je pokazala svoj revolt i ošišala se na ćelavo. Iako se od princeze očekuje da bude smerna žena bez osmeha pokazala je da je slobodna da čini šta god želi. Na božićnom druženju s decom kneževina Monaka pojavila se sa pank frizurom.  

"Ljudi se često pitaju zašto se ne smejem na fotografijama. Pa, recimo samo da je nekad jako teško smejati se. Oni ne znaju šta se zaista događa iza zatvorenih vrata", rekla je u razgovoru za južnoafrički magazin Huisgenoot.

U maju ove godine princeza Šarlin otišla je u Afriku je kako bi ispratila povratak nosoroga u divljinu. Njena fondacija stajala je iza ove akcije, a princeza nije obratila dovoljno pažnje na svoje zdravlje. Zbog teške infekcije uha mesecima je bila "zarobljena" u svojoj domovini, Južnoafričkoj Republici,a šuškalo se da uza svega toga stoje veliki bračni problemi. I taman kad se činio da se princeza više neće vratiti u Monako, stigla je početkom novembra. 

Samo nekoliko dana po povratku kući posle višemesečnog odsustva princeza Šarlin smeštena je na lečenje u jednu ustanovu van Monaka, potvrdio je njen suprug, princ Albert u ekskluzivnoj ispovesti za američki „People“.

Odluku da potraži stručnu pomoć usled „duboke iscrpljenosti, emotivne i fizičke“ par je zajednički doneo uz pomoć princezine braće.

"Shvatila je da joj je potrebna pomoć i sama je donela tu odluku. Mi smo samo čekali da nam to potvrdi. Svesna je da joj je odmor neophodan. Želim jasno da naglasim da u našem odnosu nema nikakvih problema. Stanje u kome se moja supruga nalazi uzrokovalo je nekoliko problema privatne prirode. Fizički i emotivno je iscrpljena. Bila je preopterećena i nije mogla da ispunjava službene dužnosti, život uopšte, čak i porodični",  ispričao je Albert.

Profimedia Princeza Šarlin najtužnija princeza na svetu

Izvor: Lepa&Srećna