Kada je princ Albert II od Monaka odlučio da se oženi u 52. godini, mnogi su odahnuli, najpre zbog njegove burne prošlosti. U julu 2011. godine Šarlin je učinio princezom, kasnije se ispostavilo najtužnijom na svetu. Svih 7.810 punoletnih stanovnika ove male mediteranske kneževine bili su pozvani na posluženje u palatu Grimaldijevih. Sve je izgledalo savršeno na glamuroznom venčanju, osim suza na mladinom licu. Ona je izgledala krajnje ožalošćeno, plakala je i brisala suze koje niko nije mogao da pripiše sreći - toliko je očigledna bila tuga princeze Šarlin.

Mediji su tada prenosili da je princeza pokušala da pobegne od venčanja čak tri puta. Prvo nedeljama pre ceremonije, kada su lokalni mediji spekulisali da je Albert imao aferu sa drugom ženom dok se viđao sa Šarlin. Tri nedelje kasnije Šarlin je pokušala da napusti Monako ali su joj, navodno, telohranitelji princa Alberta oduzeli pasoš. 

Treći pokušaj bekstva desio se samo dva dana pre venčanja. Šarlin je čak i rezervisala avionsku kartu za let za Južnoafričku Republiku, ali je princ ubedio da ostane. Iako je izgledala prelepo u venčanici njena tuga je bila toliko očigledna, čak je jednom i ustuknula, kada je princ pokušao da je poljubi. Tokom ceremonije suze su joj se neprestano slivale niz lice, pa joj je princ Albert šaputao: "Ne plači, ne plači".

Profimedia Venčanje princa Alberta i princeze Šarlin 2011. godine

Zbog toga što nikada nema osmeh na licu Šarliz zovu najtužnijom princezom na svetu. Da u njenom braku sa princom Albertom ne cvetaju ruže pokazao je i njen višemesečni boravak u Africi. Samo nekoliko dana po povratku kući princeza Šarlin smeštena je na lečenje u jednu ustanovu van Monaka, što je njen suprug i potvrdio.

Prema zvaničnom saopštenju iz palate, zdravstveno stanje njenog visočanstva je veoma krhko, zbog čega nije mogla da prisustvuje proslavama u čast Dana Monaka. Po savetu lekara, Šarlin će se nekoliko nedelja odmarati na tajnoj lokaciji, a javne dužnosti nastaviće kada se potpuno oporavi.

Odluku da potraži stručnu pomoć usled, kako je saopšteno, duboke emotivne i fizičke iscrpljenosti, par je, navodno, doneo zajedno, a pomogla su i njena braća Garet i Šon.

Izvor: Lepa&Srećna