Najbolji hrvatski teniser svih vremena, Goran Ivanišević 2019. godine doživeo je veliku tragediju. Njegova sestra Srđana preminula je posle borbe s teškom bolesti u 53. godini. Njoj je još od davne 1988. godine dijagnostikovana leukemija, kada je Goran imao tek 17 i spremao se sa turnir u Australiji. 

"Pre nego što sam otišao, otac mi je rekao: "Vidi, imam loše vesti, sestra ti je bolesna, moramo da se posvetimo njoj, sada si sam‘. Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam u Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaid. Ipak, upao sam u glavni za Australijan Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala",  prisetio se Ivanišević dana kada mu je otac saopštio tešku istinu, koja mu je bila motiv da pobedi kako bi pomogao sestri, koja je tad bila trudna s prvim detetom.

"Sav nagradni fond koji sam zaradio uzeo sam u kešu, a do tada sam ga video samo na televiziji. I onda sam, sećam se, putovao na Dejvis kup protiv Danske u Beogradu, a sa sobom sam nosio sav taj novac u jakni. Stjuardesa me 16 puta pitala hoću li skinuti jaknu, ja sam je svaki put odbio i rekao: "Ne, dobro mi je tako‘", ispričao je jednom prilikom za 24 sata.hr Goran koji je kada je došao kući, ocu je dao jaknu u kojoj je bio sav novac od osvojene nagrade kako bi mogao da plati Srđanino lečenje.

"Imala je rak limfnih čvorova kad je bila mlađa, prošla je silna zračenja i sve je ostavilo traga. Bolest se nije vratila, ali su oštećenja bila u svim mekim tkivima. Posebno su stradala pluća i srce. Godinu dana pre smrti imala je tešku upalu pluća. Virus je napao tri zaliska i bila je potrebna promena. Operacija je trajala 11 sati. Sve je prošlo u najboljem redu, planirali su kako da je probude. Međutim, javila se hipertenzije i nisu mogli da joj pomognu",  objasnio je za "24. sata.hr" svojevremeno Srđan, Goranov i Srđanin tata.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor:Lepa&Srećna