Život zaista nije mazio Veru Ivković, čuvenu narodnu pevačicu koja se posebno proslavila vojvođanskim pesmama.

Za nju se pričalo da ima zlatni glas, a počela je karijeru nastupajući sa mužem Danilom Živkovićem da bi ubrzo nastavila da samostalno snima pesme. Osvajala je brojne nagrade, a njen čuveni hit "Šuška se, šuška" i danas pleni srca publike u izvođenju mlade Uraganke Sanje Vučić.

Veru su svi pamtili i po njenom neodoljivom osmehu, ali je on zauvek ugašen kad se saznalo da ćerka Maja boluje od neizlečive bolesti - lupusa. Pevačica je napustila karijeru da bi se posvetila porodici.

"Mama se teško borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja", rekao je jednom prilikom Verin sin Vlada. "Maja je rano obolela, u 15. godini, a mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Nažalost, bolest je bila neizlečiva".

Muž Danilo je preminuo 2002. a Maja 2006. godine, a ove tragedije su teško narušile i Verino zdravlje. Posle dva moždana udara, smeštena je u Centar za stara lica u Rumi gde je i preminula 2012. godine. Njen unuk Danilo, koji je ime dobio po dedi, nastavio je porodičnu tradiciju i nastupa kao pevač.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna