Smrt Milutina Mrkonjića prekinula je gotovo deset godina dugu ljubav sa Anom Bekutom, koju ovaj par nije krunisao brakom.

Njihova veza je počela 2012. godine, a njihov susret je bio - kako je Ana govorila - neplaniran i sudbinski. Upoznali su se na koncertu Šabana Šaulića, a ona je otpevala dve pesme i Milutin je posebno nju primetio. Pitao je - ko je ta žena - a na odgovor da je to Ana Bekuta, shvatio je da je nije ni prepoznao, premda je ranije imao prilike da je vidi na televiziji.

Varnice su, čini se, planule pri prvom susretu, jer je Mrka, prema sopstvenim rečima, platio njene dve pesme a onda joj i stavio ruku oko struka. "Sklonite ruku, vi ste oženjen čovek", uzvratila mu je Ana. On je odgovorio šalom da onda treba i da mu vrati pare od pesama. 

Međutim, kod Mrkonjića se desila "eksplozija", kako kaže njegov prijatelj Uroš Šuvaković. "Ja sam se sa njim video nekoliko dana nakon što su se upoznali i on mi samo kaže: "Uroše, ja sam se zaljubio". To je rekao iz srca, onako dobrodušno.", ispričao je Uroš za Kurir TV. "On je tu ljubav pokazivao stalno i bio je veoma pažljiv. Smanjio je svoju političku aktivnost da bi više vremena provodio sa Anom Bekutom."

Ipak, nije se razveo od supruge Daše. "Ona ima samo mene", govorio je. Anu je voleo, ali je i Dašu veoma poštovao i brinuo o njoj sve do svoje smrti.

Ana je uvek isticala da joj nije žao što nije sa Milutinom žena "i pred bogom". Nedavno je čak rekla da "nije luda da se uda."

"Žao mi je što se Milutin i ja nismo sreli ranije i što nismo imali šansu da budemo roditelji. Često se šalimo i pričamo kako bi nam se dete zvalo i da li bismo više voleli devojčicu ili dečaka, jer naša ljubav je veoma jaka, a smatram i da bi Milutin bio odličan otac. Prema mom sinu se ponaša kao pravi otac, a prema mojim unucima kao deda". isticala je Bekuta u svojim ranijim intervjuima.

Unuku je obećao da će on biti njegov naslednik, pa je zato Branko i upisao Fakultet informacionih tehnologija, da bude inženjer, kao njegov deda. Ovakvo ponašanje i poštovanje prema Ani i deci bilo je jače od bilo kakvih bračnih veza.

Izvor: Lepa&Srećna