Milutin Mrkonjić je proveo poslednju deceniju života u ljubavi sa Anom Bekutom, a njen sin Igor se sada oprostio od njega potresnim rečima.

 "Nije smelo ovako, dobri moj Milutine. Jednoj gromadi lavovskog srca lekari da pristupe kao da gase malu sveću", napisao je Igor na Fejsbuku. "A nemaju pojma kakvo si svetlo u našim životima bio, i uvek ćeš ostati, da osvetljavaš ispravan put, onaj na kom se čovek smeje, veruje u bolje sutra, raduje tuđoj sreći i želi samo dobro, živi svaki dan kao da je poslednji, ali samo tako da ne ugrozi druge nego da im ostavi najlepše slike za pamćenje, onda kad dođe vreme da se film odmotava.

Radio si koridore za zemlju, a iz svog srca izveo koridore ljubavi za sve nas." On je dodao i zahvalnicu Mrkonjiću zbog uloge koju je imao u životu njegove porodice.

"Za mene i moju decu tvoja figura je bila istinski pojam oca i dede, onog kakvog svaki čovek može samo poželeti. Hvala ti što si takav prkosan, emotivan, velik i neponovljiv došao u život moje majke i svih nas.

Učinio si nas time najbogatije za naših života, a ljubav koju si usadio znam da neće dozvoliti da postanemo prosjaci zore. Putuj, dobri moj Milutine, pa dok se opet ne zagrlimo, onako jako kako samo ti umeš", završio je Igor.

Da podsetimo, Mrkonjić je preminuo je 27. novembra, nakon dva operativna zahvata na srcu.

Izvor: Lepa&Srećna