Vest o smrti Milutina Mrkonjića potresla je celu Srbiju, a uz njega je do poslednjeg trenutka bila Ana Bekuta s kojom je skoro deset godina bio u skladnoj vezi.

Pevačica je uvek isticala koliko joj znače podrška, mir i harmonija sa Milutinom, a to je izrazila i u pesmi koju mu je posvetila još 2013. godine. Tada je, u razgovoru za Ekskluziv, izrecitovala deo pesme koja slikovito opisuje njihovu ljubav:

"Hvala, ljubavi za ovaj osmeh od ujutru,
Za ruku na ramenu, ljubavi, do neba ti hvala.
Za ovaj vetar u koraku i let na oblaku,
Hvala, ljubavi!"

Danas, posle njegove smrti, još potresnije zvuče i sledeći stihovi: "Kad si sa mnom tu za juče, sada i zauvek ostani meni lek i nikada me ne hladi. S tobom gorim bez kremena, ti si moj večni žar. Hvala, ljubavi, što više nisam živa stvar. Krenu reka moru svom, napravila usput lom, ko ova ljubav sve pred sobom ruši i izlila se svud po mojoj duši."

"Niče cvet iz kamena ne beše mu namera i jedna ljubav neznanog porekla u srcima se ni otkud zatekla," pevala je Ana.

Bekuta je govorila da je upravo činjenica da su se njih dvoje sreli i "prepoznali" kad su već ostvareni ljudi učinila ljubav stabilnom. "U dvadesetim i tridesetim godinama zapravo i ne znamo šta je prava ljubav", rekla je pevačica. 

Podsetimo, Mrkonjić je preminuo od srčanih tegoba, posle dve intervencije ove godine - u jednoj mu je ugrađen novi srčani zalistak a u drugoj pejsmejker. Nažalost, izgubio je bitku za život.

Kurir / Damir Dervišagić, ATA / Antonio Ahel Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić

Izvor: Lepa&Srećna