Marinko Rokvić je sahranjen 11. novembra, a pevača su na poslednje putovanje otpratili članovi porodice i brojni prijatelji i poštovaoci. Nikome nije promakao veliki broj sveštenika koji su služili pomen i bili u pratnji, a jedan monah je otkrio i veliku tajnu pevača koji nije govorio o svom privatnom životu.

"Brat Marinko bio je veliki vernik i ktitor. Pomagao je velikim novčanim prilozima mnoge crkve i manastire za života, ali o tome, kao pravi hrišćanin, nije želeo da se zna i to je radio u tajnosti", ispričao je monah za Kurir. "Lično znam da je mnogo pomogao jedan od najlepših i najstarijih srpskih manastira Mileševu, gde su i njegov sin Nikola i snaja Bojana često odlazili.

Sahrana Marinka Rokvića
ATA / Antonio Ahel 

Bio je vezan i za fruškogorske manastire - našu srpsku Svetu Goru, ali i za Đurđeve stupove kod Rasa. Zato smo svi mi iz ovih manastira i došli da ga ispratimo na večni počinak u ovolikom broju.

To je najmanje što smo mogli da učinimo u znak zahvalnosti, za sve one godine kada nam je pomoć bila neophodna u obnovi naših svetinja."

Marinko Rokvić je izgubio bitku sa karcinomom 6. novembra, a iza sebe je ostavio suprugu Slavicu i sinove Darija, Marka i Nikolu.

Izvor: Lepa&Srećna / Kurir