"Marinko Rokvić za mene nije umro, njegove pesme će ostati da žive kroz nas koji ćemo ih pevati, u mom repertoaru biće njegove pesme.

Ovim rečima se pevač Radiša Urošević oprostio danas od svog kolege Marinka Rokvića, na komemoraciji legendarnom pevaču koja je održana u Beogradu.

"Sve ono što je uradio, rado ćemo se toga sećati... Dopisivali smo se, govorio je: 'Daće Bog, biće dobro'. Svako jutro i veče molio sam se da će biti dobro i da ćemo popiti još jednu rakiju", rekao je pevač Radiša Urošević i izjavio saučešće porodici.

"Umro je i pevač i glas i pesma, ali prvo da kažem - otac," rekla je Ana Bekuta. "Svojim očima godinama sam gledala kakav otac je bio, zato je dozvoljeno da njegovi sinovi budu uplakana deca.

Ana Bekuta na komemoraciji Marinku Rokviću
Kurir / Marina Lopičić 

Estrada je za mnoge sjaj, pesma i blještavilo, mi koji joj pripadamo, znamo da najčešće nije tako. To je rudnik, vaš otac je - Dario, Nikola i Marko, izlazio čistog obraza i čistih ruku, a to je gotovo nemoguće. Poznavala sam ga gotovo 40 godina, neprihvatljivo mi je da nismo negde na slavlju, život tako nepravedno i okrutno prolazi.

Bio je nesvestan svojih divnih osobina. Beskrajno lep, duhovit, šarmantan... Provodili smo vreme na pozornici, točkovima, na sceni i van nje, zajedno smo preleteli planetu, tada 2004. godine sam ga upoznala do kraja kao čoveka. Satima smo razgovarali, bili smo porodični prijatelji kakvi se retko nađu, izgubila sam velikog druga", rekla je Bekuta.

Marinkova udovica Slavica trudila se da ostane pribrana, ali je u trenutku kada je harmonika zasvirala prolila suze, kao i njeni sinovi Marko i Nikola. Rokvić će biti sahranjen na Novom bežanijskom groblju, uz svog oca Draga, koji je stradao u  Krajini, ubijen na kućnom pragu.

Kurir / Marina Lopičić Porodica i prijatelji Marinka Rokvića okupili su se za poslednji pozdrav ocu, suprugu, kolegi i drugu.

Izvor: Lepa&Srećna / Kurir