"Tamo kod najdaljih brda, gde sunce noću se krije, kuća je moja stara, plavi se dim nad njom vije... " Ovu tužnu pesmu Šabana Šaulića zapevali su kroz suze Boško Đurovski i sinovi Marinka Rokvića, na komemoraciji legendarnom pevaču koja je danas održana u Radio-Beogradu.

Rokvićev prijatelj Đurovski, bivši fudbaler i kasnije trener Crvene Zvezde, kao i Dragan Džajić bili su danas u Kamenoj sali gde su poštovaoci i prijatelji odali poslednju počast preminulom pevaču. Uz njegovu sliku stavljen je i Zvezdin dres, a Boško je ispričao jednu anegdotu koja pokazuje koliko je Marinko bio veliki čovek.

"Posle tvog koncerta u Sava centru, gde sam imao čast da budem u prvom redu, otišli smo u kafanu", ispričao je Đurovski. "U cik zore si zamolio sinove Nikolu i Marka da otpevaju jednu pesmu, koja nije bila tvoja. Mogao si da pevaš milion tvojih pesama, ali ti si - dragi moj druže - pokazao svoju veličinu, da nisi sujetan, da nemaš kompleksa, zamolio si da otpevaju pesmu Šabana Šaulića "Tamo iza onih brda", jer si se setio svoje majke i svog oca."

 Đurovskom su se pridružili Marko i Nikola, da pokojnom ocu kroz suze zapevaju pesmu koju je toliko voleo. Od pevača su se oprostili i Miša Mijatović, Radiša Urošević, Ana Bekuta i mnogi drugi.

Marinko Rokvić biće sahranjen na Novom bežanijskom groblju, u porodičnoj grobnici u kojoj počiva i njegov otac.

Kurir / Marina Lopičić Porodica i prijatelji Marinka Rokvića okupili su se za poslednji pozdrav ocu, suprugu, kolegi i drugu.

Izvor: Lepa&Srećna