Marinko Rokvić će biti sahranjen 11. novembra, na Novom bežanijskom groblju, uz svog pokojnog oca Draga Rokvića.

Gubitak oca je za ledendarnog pevača bio, po njegovim rečima, najteži trenutak u životu. Naime, za njegov nestanak se saznalo 1995. godine. "Bilo je to kada je Krajina pala. To se ne zaboravlja", ispričao je Marinko u emisiji "Balkanskom ulicom". "Niko se nije nadao da će se to izdešavati. Igra sudbine. Otac nije hteo da ode sa svog ognjišta, imao je 75 godina, nije učestvovao u ratu, nikom ništa loše učinio, pomagao je svima. Ubijen je na kućnom pragu", opisao je pevač.

Prema svedočenju Nikole Rokvića na Instagramu, njegov deda Drago je pronađen 1997. godine u zajedničkoj grobnici. "Bio je mučen i na kraju mu je prerezan vrat", opisao je Marinkov sin. "Telo mog dede, za te dve godine koliko je ležao u zemlji nije bilo trulo i ostalo je čitavo", naveo je Nikola. Dedu su u Beogradu sahranili u avgustu 1997. godine i taj dan njegov unuk uvek obeleži i na društvenim mrežama.

"Na današnji dan 1997. godine je sahranjen moj deda Drago Rokvić. Svako ko ga je poznavao znao je kakva je gromada od čoveka bio. Sećam ga se, kroz maglu, vedar i nasmejan, ali često ljut na nepravdu, u šali najviše na Tita. Čak mu je i uzrečica bila: “Je*o te Tito!” Davao je sve. Voleo je ljude, ne deleći ih po veri i naciji.

"Večna ti slava, tvoj Majkan", napisao je Nikola 2019. godine. Po njegovim rečima, deda Drago je voleo život, ljude, životinje, posebno konje! Voleo je Bosanski Petrovac, svoj Kolunić i Bujadnice…

"Bio je ljudina…Svoj, oštar i grub ali isto tako pun Ljubavi i topline za sve, pogotovo za one slabije od sebe!

Božiji čovek koji je znao da se naljuti ali isto tako i da se isplače kao malo dete… Gostio ljude, veselio se, bio ponosan na svoju decu, pogotovo na Marinkov uspeh."

"Imao je oči poput neba… Plave, mile i drage! Te oči su mi amanet, kao neki putokaz! Te oči, koje sijaju večnošću su mi pokazale, kako god da bude i šta god da se desi, moraš biti čovek! I uvek će, ako ne sada, na kraju biti dobro! Jer šta je tren za celu večnost? Živeo je za večne vrline, ljudski ih prekrajajući svojim manama…"

Izvor: Lepa&Srećna