"Znao si sve, da ne pričam o znanju i veštini pevanja. Otkako si nas fizički napustio, tek sad sam shvatio kakav si bio pevač, kakve su tvoje pesme i kakva ti je bila karijera", rekao je Nikola Rokvić na grobu oca Marinka koji je danas sahranjen na Novom bežanijskom groblju.

"Teško je bilo realno rasuđivati kada rasteš pored takvog pevača, tako ste nas vaspitavali da svoje skromno gledamo a da druge dižemo i teško je bilo tada da vidimo, ali sada kristalno jasno znam da si ti, u stvari, jedan od najboljih pevača narodne muzike koji su šetali našim prostorima...

Obećavam da ćemo čuvati tvoj amanet koji si nam ostavio, da ćemo negovati tvoje vrline i ako budemo bar upola kakav si bio, mislim da smo nešto uradili. Unučići tvoji već pitaju gde si, Despot je obećao da će biti naučnik i da će naći lek protiv smrti, Leona se ne brine, kaže da je deda kod amina, Simke ti šalje poljupce. Roma i Mateo te pozdravljaju iz Kanade.

 A Dušan, tvoj brat Dušan, zvezdo oka njegovog, uvek ste bili jedan za drugog, štitili svoje, mnogo je tužan, pretužan ali obećao je da će pratiti tvoj put čojstva i junaštva. Nijedna ružna reč, nijedna ružna reč, čak ni u poslednjim časovima ovozemaljskog života. Ostao si dostojan i gospodin, pravi gospodin. Pobedio si sebe, umro si i na kraju pobedio smrt. Ostaćeš, verujem, zapisan u večnosti", rekao je Nikola nad očevim grobom.

Marinko je umro 6. novembra, od posledica karcinoma pankreasa. Ostavio je za sobom suprugu Slavicu i sinove Darija, Marka i Nikolu.

Izvor: Lepa&Srećna