Komemoracija pevaču Marinku Rokviću danas je održana u Kamenoj sali Radio Beograda, a porodici su izjavili saučešće mnoge kolege i prijatelji koji su došli da se oproste od legendarnog pevača.

Miša Mijatović je jedan od onih koji su decenijama sarađivali sa Marinkom, a danas je on podsetio na same početke njihovog prijateljstva.  "Bio vrhunski čovek i pevač, zajedno smo radili 40 godina... Išao sam mu u posetu kada je bio u vojsci, radili smo svadbe i družili sve vreme", ispričao je poznati kompozitor.

On je sa pevačem uradio i poslednju njegovu pesmu, koja još nije objavljena ali o njoj se priča sa velikom tugom. Mijatović je danas opisao kako je teklo njeno snimanje.

"Molio sam ga da pesma ne nosi taj tužan naslov - Te noći kada umrem - molio ga je i njegov brat da to malo promenimo", ispričao je muzičar. "Govorili smo da je to malo morbidno, ali on se zalepio da se pesma zove tako, kao da je to bilo neko predskazanje."

Mijatović je podsetio da je imao i sreću i privilegiju da mu čak svira na svadbi. Marinko se Slavicom oženio 1974. godine i sa njom ima dva sina - Nikolu i Marka, obojicu vrsnih muzičara. "Želeo bih da kažem da cela porodica treba da bude ponosna što je imala takvog oca i što je živela sa njim.

Slavica Rokvić Nikola Marko Miša Mijatović
ATA / Antonio Ahel 

"Marinko je bio vrhunski čovek, pre svega, i umetnik, pevač, i kolega, i drug", rekao je Mića. Na samom početku današnje komemoracije čula se Marinkova pesma “Polomio vetar grane”, a na zvuke harmonike niko u sali nije mogao da zadrži suze.

Kurir / Marina Lopičić Porodica i prijatelji Marinka Rokvića okupili su se za poslednji pozdrav ocu, suprugu, kolegi i drugu.

Izvor: Lepa&Srećna