Advokat Mateje Marića, Nemanja Jolović, izjavio je da je Jovan Marić u emisiji „Novo jutro“ izneo neistine tvrdeći da njegov sin traži da se Marić iseli iz stana.

"Nije istina da sin psihijatra Jovana Marića traži da se on iseli iz stana", tvrdi Nemanja Jolović, advokat Mateje Marića. Prema njegovim rečima, postupak se vodi za iseljenje druge Jovanove supruge, Aleksandre koja sada živi u tom stanu.

Ceo slučaj ima nešto komplikovaniji tok nego što je u prvom trenutku izgledalo. Kako advokat navodi, Jovan Marić je poništio ugovor o poklonu stana iz osvete prema trećoj ženi Danijeli, Matejinoj majci. Došlo se do saznanja da je psihijatar zaključio poravnanje sa prethodnom suprugom i priznao joj pola vlasništva nad stanom, a svoju polovinu prodao. Po tom osnovu, Aleksandra je živela u stanu sve do 26. januara, kada je sud presudio u sinovljevu korist i stan opet pripao Mateji.

"Jovan Marić u ovom slučaju zloupotrebio svoj položaj sudskog veštaka i uz pomoć nesavesnog sudije izdejstvovao ovu presudu", rekao je advokat Jolović za Pink. "On je to učinio na osnovu priznanja gde se Jovan Marić pojavljuje kao zakonski zastupnik svog maloletnog deteta, iako je u tom momentu maloletno dete povereno majci.

"Sin Jovana Marića i bivša supruga živeli su kao podstanari jer ih je Jovan izbacio kada je Mateja imao 10 godina. On je taj koji je njih izbacio na ulicu, ne oni njega! Izbacio ih je tokom razvoda, a mi smo vodili postupak da se ponište ugovori sklopljeni sa Aleksandrom. U tome smo uspeli i od januara ove godine vlasnik stana ponovo je Mateja Marić, a mi tražimo iseljenje Aleksandre Marić sa svim licima i stvarima. Prvobitni ugovor o poklonu je, dakle, ponovo na snazi", kaže advokat.

Advokat, takođe, kaže da nije tačno da Mateja nije želeo da ga viđa. Tokom razvoda je, napominje on, mali Matija je poveren na isključivo vršenje roditeljskog prava majci, uz Jovanovu mogućnost da ga viđa u kontrolisanim uslovima jer je protiv Marića vođen postupak za zaštitu od nasilja prema supruzi i detetu.

Izvor: Lepa&Srećna